Alphen Energie: nieuw inkoopcollectief voor bedrijven

2,198 Views

Alphen Energie is een nieuw inkoopcollectief voor bedrijven in Alphen aan den Rijn en omgeving. Het energiecollectief is op 18 mei officieel gelanceerd tijdens de jaarvergadering van ondernemersvereniging VOA in het Parktheater in Alphen aan den Rijn. Het Alphense bedrijf EnergyProof is initiatiefnemer van Alphen Energie. “Samen inkopen is de moeite waard”, zegt directeur Bart Houtkoop. “Vertrouwen en saamhorigheid maken een collectief krachtig.”

Initiatiefnemers Bart Houtkoop en Robert Ensel van het Alphense bedrijf EnergyProof zijn trots op de prestatie. “We gaan bedrijven en organisaties in Alphen vanaf nu concreet helpen met besparen op hun energiekosten. Vrijwel alle bedrijven en organisaties kunnen fors besparen op hun energiekosten. Veel ondernemers hebben echter koudwatervrees bij de overstap naar een andere energieleverancier. Zakelijke inkoopcollectieven kunnen dan de nodige zekerheid bieden”, zegt Bart Houtkoop.

Alphen Energie
Door aan te sluiten bij inkoopcollectief Alphen Energie kunnen bedrijven en organisaties in Alphen aan den Rijn en omgeving rekenen op fors lagere energietarieven. “Daarnaast gaan we bedrijven ontzorgen”, zegt Bart. “We zorgen dus voor een goede prijs en we nemen ondernemers de overstap en contracten geheel uit handen. Als er daarnaast in ingewikkelde kwesties nog wat extra individuele begeleiding nodig is, kunnen we daar ook voor zorgen. De meerwaarde van een energiecollectief zit in begeleiding.”

Doorlopende contracten
Het is een misverstand dat alleen bedrijven met aflopende contracten kunnen besparen op hun energiekosten. Ook bedrijven met een doorlopend contract bij een energieleverancier kunnen zich aanmelden bij Alphen Energie. “We kijken dan samen of het zinvol is om dit contract uit te dienen of de opzegboete te accepteren”, legt Bart uit. “In vrijwel alle gevallen blijkt dat laatste namelijk aanzienlijk voordeliger.”

Lokale betrokkenheid
Als lokaal Alphens bedrijf legt EnergyProof ook veel nadruk op lokale betrokkenheid. Daarom is Alphen Energie momenteel sponsor van Alphen d’HuZes.

Logo Alphen Energie

Over ons

Alphen Energie verzorgt de collectieve inkoop van energie voor bedrijven en organisaties in Alphen aan den Rijn en omgeving. Deelnemers besparen jaarlijks gemiddeld € 7.300 euro, ofwel 37 procent, op de kosten van gas en elektriciteit. Zaken als overstap en contracten worden allemaal geregeld voor deelnemende bedrijven. Alphen Energie is een initiatief van het Alphense bedrijf EnergyProof.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor informatie en updates rondom Alphen Energie, we beloven je niet te spammen!

Contact