Banketbakkerij Stevers sluit aan bij Alphen Energie

2,184 Views

De Alphense banketbakkerij Stevers is deze maand aangesloten bij Alphen Energie. Eigenaar Ard van den Berg bespaart zo bijna €1.900 per jaar op de kosten van energie. De grootste winst zit in de kosten voor elektra want die zijn hoog door de zware machines in het bedrijf.

Van den Berg is uitermate lovend over het initiatief van Alphen Energie. Hij zag afgelopen maanden diverse collega’s in het centrum aansluiten en was nieuwsgierig. Een kort gesprek met initiatiefnemer Bart Houtkoop van Alphen Energie was genoeg om hem te overtuigen. “Dit is geen verkooppraatje”, zegt Van den Berg. “We worden veel benaderd door partijen waar we geen goed gevoel bij hebben en daar heb ik geen zin in. Alphen Energie is vertrouwd en andere bekenden doen ook mee.”

Van den Berg heeft als ondernemer dus één zorg minder en kan zich met meer aandacht richten op de banketbakkerij. Stevers is een bekende naam in Alphen aan den Rijn en daar is hij trots op. In 2021 staat er precies 100 jaar een bakkerszaak op die plek. “Als ondernemer moet je een duizendpoot zijn en dus is het fijn dat ik geen omkijken heb gehad naar de keuze voor een energieleverancier en zaken als overstappen.”

Besparingen

Stevers bespaart per jaar dus bijna €1.900 waarvan het verreweg meest op elektra waarop hij bijna 25% minder betaalt. Dat is wel zo lekker, vindt Van den Berg vanzelfsprekend. Hij heeft andere leveranciers wel in de gelegenheid gesteld om een voorstel te doen maar die sloegen de plank helemaal mis, legt hij uit. “We verbruiken veel stroom door de zware machines in ons bedrijf. Onze elektriciteitsrekening is dus elke maand fors”, weet Van den Berg. “Alphen Energie heeft ons op een proactieve manier geholpen en dat is wat we van een leverancier anno 2018 verwachten. Bart heeft netjes een rekensom gemaakt en als je dit soort besparingen ziet, dan hoef ik daar niet lang over na te denken.”

Logo Alphen Energie

Over ons

Alphen Energie verzorgt de collectieve inkoop van energie voor bedrijven en organisaties in Alphen aan den Rijn en omgeving. Deelnemers besparen jaarlijks gemiddeld € 7.300 euro, ofwel 37 procent, op de kosten van gas en elektriciteit. Zaken als overstap en contracten worden allemaal geregeld voor deelnemende bedrijven. Alphen Energie is een initiatief van het Alphense bedrijf EnergyProof.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor informatie en updates rondom Alphen Energie, we beloven je niet te spammen!

Contact