Bloemen Architecten koopt energie in via Alphen Energie

1 View

Bloemen Architecten wordt deelnemer aan Alphen Energie. Het bedrijf van Jeoffrey Bloemen gaat verhuizen en was op zoek naar een energieleverancier. Door deelname aan Alphen Energie profiteert zijn bureau van voordelige tarieven en heeft hij bovendien geen omkijken naar de contracten en aansluitingen.

Aanleiding voor de verhuizing van Bloemen Architecten was dat de medewerkers in het huidige kantoor aan de Wilhelminalaan niet allemaal tegelijkertijd op één verdieping kunnen samenwerken. Het bedrijf verhuist na de zomer naar een pand aan de Eikenlaan in de Rijnhaven waar dat volgens eigenaar Jeoffrey Bloemen wel kan. Sterker nog, het is er zo groot dat hij ook kantoorruimte kan aanbieden aan andere bedrijven. Het pand wordt dus een nieuw bedrijfsverzamelgebouw en gaat vermoedelijk “Het Kantoor” heten.

Masterplan

Bloemen is momenteel vooral druk met het masterplan voor het gebouw. “Het pand dateert uit de jaren ‘70 en bevat cellenkantoren. We gaan het interieur leeg halen en er een open ruimte van maken die we flexibel gaan gebruiken. Ons bureau neemt ongeveer een derde van de ruimte en de rest kunnen we aanbieden aan andere bedrijven. Er zijn al partijen die willen aanschuiven”, vertelt Bloemen. “Samen sluiten we aan bij de visie van “De Werf”. Dat wordt een gebied met bedrijven in de creatieve maakindustrie. “Het Kantoor” biedt ruimte aan creatieve denkers. Denkers en doeners zitten zo dicht bij elkaar. Of de verhuizing na de zomervakantie al lukt, is de vraag want het is nu heel druk in de bouw.”

Wederkerigheid

Bloemen hecht veel waarde aan wederkerigheid en heeft voor de inkoop van energie mede daarom gekozen voor Alphen Energie. Van andere Alphense ondernemers hoorde hij positieve verhalen over het inkoopcollectief en dus klopte hij aan. “Als we producten of diensten inkopen, doen we dat graag bij een lokale partij als het kwalitatief en prijstechnisch in orde is. In dit geval kon dat prima want de prijs is goed, Alphen Energie is een lokaal netwerk en persoonlijk contact is belangrijk”, zegt Bloemen. “Bovendien biedt Alphen Energie de mogelijkheid om energie duurzaam in te kopen. Dat hebben we gevraagd want we vinden duurzaamheid belangrijk en dragen dat uit. De beslissing was dus snel genomen.”

Logo Alphen Energie

Over ons

Alphen Energie verzorgt de collectieve inkoop van energie voor bedrijven en organisaties in Alphen aan den Rijn en omgeving. Deelnemers besparen jaarlijks gemiddeld € 7.300 euro, ofwel 37 procent, op de kosten van gas en elektriciteit. Zaken als overstap en contracten worden allemaal geregeld voor deelnemende bedrijven. Alphen Energie is een initiatief van het Alphense bedrijf EnergyProof.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor informatie en updates rondom Alphen Energie, we beloven je niet te spammen!

Contact