Golfclub Zeegersloot stapt in Alphen Energie

2,409 Views

Golfclub Zeegersloot is aangesloten bij inkoopcollectief Alphen Energie. De vereniging had de inkoop van energie eerder dit jaar aanbesteed bij drie aanbieders en heeft eind november gekozen voor Alphen Energie. De EnergyPortal van EnergyProof speelde daarin een centrale rol.

Door aansluiting bij Alphen Energie bespaart Golfclub Zeegersloot gedurende drie jaar ruim 800 euro per jaar op de totale energierekening van de club. In een analyse van de kosten door EnergyProof, het Alphense adviesbureau dat het inkoopcollectief begeleidt, bleek dat de verenging meer kon besparen dan alleen op de tarieven. Bij de keuze voor Alphen Energie speelde de inkoopprijs volgens manager Edwin Hamers van Golfclub Zeegersloot dus wel degelijk een rol maar er waren meer overwegingen. “In het inkooptraject zijn we uitstekend geadviseerd door EnergyProof. Er is een analyse gemaakt en toen bleek dat we naast de inkoopkosten ook fors konden besparen op andere onderdelen van ons energiemanagement. Dat heeft de doorslag gegeven”, zegt Hamers. “Verder hechten we aan het lokale karakter van het collectief. Als golfvereniging zijn we onderdeel van Alphen aan den Rijn en we vinden wederkerigheid onder bedrijven en organisaties in de regio belangrijk.”

EnergyPortal

Belangrijke toegevoegde waarde van Alphen Energie is volgens Hamers ook de EnergyPortal die EnergyProof biedt. De EnergyPortal is een tool waarmee zakelijke klanten snel en overzichtelijk inzage hebben in het energieverbruik en de energiekosten voor hun organisatie. “Met deze informatie kunnen we snel en efficiënt analyses en rapportages maken van het energieverbruik van de vereniging”, zegt Hamers. “Dit inzicht helpt ons bij het bereiken van onze doelstellingen op het gebied van duurzaamheid. We hebben per kwartier een beeld van het energieverbruik en kunnen daar naar handelen. Zo kunnen we de grootste energieslurpers binnen de club vinden en dat levert op de langere termijn mogelijk nog meer geld op.”

Logo Alphen Energie

Over ons

Alphen Energie verzorgt de collectieve inkoop van energie voor bedrijven en organisaties in Alphen aan den Rijn en omgeving. Deelnemers besparen jaarlijks gemiddeld € 7.300 euro, ofwel 37 procent, op de kosten van gas en elektriciteit. Zaken als overstap en contracten worden allemaal geregeld voor deelnemende bedrijven. Alphen Energie is een initiatief van het Alphense bedrijf EnergyProof.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor informatie en updates rondom Alphen Energie, we beloven je niet te spammen!

Contact