Odijk Mannenmode deelnemer aan Alphen Energie

2,793 Views

Odijk Mannenmode is in februari aangesloten bij Alphen Energie. Door deelname aan het inkoopcollectief bespaart het winkelbedrijf in het centrum van Alphen aan den Rijn jaarlijks ruim 600 euro op de energiekosten.

Mede-eigenaar Sander de Blois van Odijk Mannenmode is een ondernemer als vele andere. Jaarlijks belde hij tegen het einde van de contractperiode met zijn energieleveranciers en kreeg dan een goedkoper aanbod. Door zijn deelname aan Alphen Energie is hij nu voor een langere periode verzekerd van scherpere tarieven en heeft hij bovendien geen omkijken meer naar offertes en contracten. “We worden vaak gebeld door allerlei leveranciers en energiecollectieven”, zegt Sander. “Toch gaf dit nooit een goed gevoel. Doordat ik Bart al ken én hij duidelijk was in wat we gingen besparen, was de keuze snel gemaakt.”

Lokale karakter

De besparing van ruim 600 euro per jaar op elektriciteit en gas door deelname aan het collectief komt voor De Blois neer op zo’n 20 procent van zijn energiekosten. Maar er is meer. Hij vindt het lokale karakter van Alphen Energie ook belangrijk. “Uiteraard is de besparing het belangrijkste want stroom is stroom”, zegt Sander. “Maar als je elkaar een beetje kunt helpen binnen het Alphense is dat alleen maar goed.”

Logo Alphen Energie

Over ons

Alphen Energie verzorgt de collectieve inkoop van energie voor bedrijven en organisaties in Alphen aan den Rijn en omgeving. Deelnemers besparen jaarlijks gemiddeld € 7.300 euro, ofwel 37 procent, op de kosten van gas en elektriciteit. Zaken als overstap en contracten worden allemaal geregeld voor deelnemende bedrijven. Alphen Energie is een initiatief van het Alphense bedrijf EnergyProof.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor informatie en updates rondom Alphen Energie, we beloven je niet te spammen!

Contact