Parkvilla bespaart met Alphen Energie

2,533 Views

Parkvilla stapt per 1 januari over naar Alphen Energie. De aanbieder van kunsteducatie, filmhuisfilms en theatervoorstellingen bespaart zo de komende drie jaar ruim 5.000 euro per jaar op de energiekosten. Interim-directeur Monica Leuring van Parkvilla en initiatiefnemer Bart Houtkoop van Alphen Energie staan samen met een interview in de komende editie van het ondernemersmagazine Alphen INTO Business.

In het artikel zegt Leuring zeer blij te zijn met de ‘onverwacht hoge besparing’ door de deelname aan Alphen Energie. Ze is sinds afgelopen zomer op interim-basis directeur van Parkvilla en deze besparing komt zeer goed uit. “Wij zijn een mensenorganisatie en door deze forse besparingen blijft er meer budget over voor de mensen”, aldus Leuring die persoonlijk contact met Alphen Energie als zeer prettig ervaart. “Als bedrijf ben je met je eigen business bezig en dan schieten de tijd en kennis voor dit soort zaken vaak tekort.”

Helder en begrijpelijk

De timing van het kennismakingsgesprek was goed, vertelt Houtkoop in Alphen INTO Business. “Monica moest sowieso aan de slag met de begroting en omdat het huidige energiecontract bijna afliep, ben ik daar in gedoken. Toen bleek dat er niet alleen veel winst viel te behalen op de tarieven van de inkoop van energie. Ook de kosten van de netbeheerder en het meetbedrijf konden flink omlaag waardoor hun totale energiekosten in de komende jaren flink dalen. Die opties zijn voor Parkvilla op papier gezet in een helder en vooral begrijpelijk overzicht. Waarschijnlijk waren deze besparingen niet aan het licht gekomen als ze het aan haar leverancier had gevraagd of bij een willekeurige collectief was aangesloten.”

Lancering Wintereditie

Lees het hele artikel vanaf 15 december in Alphen INTO Business. Bart Houtkoop is namens Alphen Energie ook aanwezig tijdens de lancering van de Wintereditie van Alphen INTO Business op 15 december in het nieuwe kantoor van Frame Offices in Alphen aan den Rijn.

Logo Alphen Energie

Over ons

Alphen Energie verzorgt de collectieve inkoop van energie voor bedrijven en organisaties in Alphen aan den Rijn en omgeving. Deelnemers besparen jaarlijks gemiddeld € 7.300 euro, ofwel 37 procent, op de kosten van gas en elektriciteit. Zaken als overstap en contracten worden allemaal geregeld voor deelnemende bedrijven. Alphen Energie is een initiatief van het Alphense bedrijf EnergyProof.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor informatie en updates rondom Alphen Energie, we beloven je niet te spammen!

Contact