QbiQ sluit aan als deelnemer in Alphen Energie

2,721 Views

Het Alphense bedrijf QbiQ is begin september aangesloten als deelnemer van inkoopcollectief Alphen Energie. Het bedrijf levert slimme en systeemwand- en glasoplossingen die hun weg vinden naar toonaangevende zakelijke projecten in binnen- en buitenland. Directeur en eigenaar Kim Zandbergen van QbiQ gaat komende jaren veel geld besparen op de energierekening.

Door deelname aan Alphen Energie bespaart QbiQ jaarlijks zo’n 4.000 euro op de elektriciteitskosten wat neerkomt op 24 procent van de jaarrekening. “Alphen Energie regelt de overstap en onderhoudt alle contacten met de energieleveranciers”, legt Zandbergen uit. “Het collectief is voor ons ideaal want de hele papierwinkel wordt gedaan door een bedrijf dat dit soort werkzaamheden dagelijks doet.”

Duurzaamheid

Zandbergen is uiteraard heel blij met de besparingen. Voor de Alphense ondernemer spelen duurzaamheid en cradle to cradle echter ook een rol. “Onze eigen recycle-methode garandeert dat alle materialen in onze wanden na gebruik hoogwaardig worden gerecycled”, legt Zandbergen uit. “We zijn er trots op dat we hiervoor het certificaat Cradle to Cradle Bronze hebben ontvangen want dit toont onomstotelijk aan 2017 09 25 AE qbiq grant_referentie_afbeelding-1dat we geen giftige stoffen gebruiken in coatings. Ook worden watervervuiling, werkomstandigheden en groen energieverbruik beoordeeld. Alphen Energie kan hiervoor ook de benodigde groencertificaten leveren en dan ook nog eens flink goedkoper. Zo slaan we twee vliegen in één klap”, aldus Zandbergen.

Lokale samenwerking

Het lokale karakter van Alphen Energie is voor Zandbergen eveneens een reden voor deelname aan het collectief. Zijn bedrijf bestaat dit jaar tien jaar en hij ziet de waarde van het zakendoen met andere lokale bedrijven. “Als ondernemers in de regio kennen we elkaar en je komt elkaar toch tegen bij bijeenkomsten. Dan kun je sneller schakelen en als bedrijf kun je af en toe iets voor elkaar betekenen. Het is aantrekkelijk als je elkaar iets gunt. Een collectief als dit is een goed voorbeeld van samen optrekken.”

Logo Alphen Energie

Over ons

Alphen Energie verzorgt de collectieve inkoop van energie voor bedrijven en organisaties in Alphen aan den Rijn en omgeving. Deelnemers besparen jaarlijks gemiddeld € 7.300 euro, ofwel 37 procent, op de kosten van gas en elektriciteit. Zaken als overstap en contracten worden allemaal geregeld voor deelnemende bedrijven. Alphen Energie is een initiatief van het Alphense bedrijf EnergyProof.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor informatie en updates rondom Alphen Energie, we beloven je niet te spammen!

Contact