Slagerij Marco Ridder sluit aan bij Alphen Energie

2,441 Views

De Alphense slagerij Marco Ridder is sinds dit voorjaar deelnemer aan Alphen Energie en bespaart zo jaarlijks €600 op de elektriciteitsrekening. Dit is 10 procent van de jaarlijkse energiekosten en eigenaar Marco Ridder is uiteraard verguld met de besparingen.

Marco Ridder kwam eind vorig jaar in contact met Bart Houtkoop van EnergyProof die het inkoopcollectief Alphen Energie begeleidt. Na een analyse van de energiekosten van het bedrijf was Ridder vrij snel overtuigd. “Dergelijke besparingen kunnen we zelf natuurlijk niet realiseren”, zegt Ridder. “We worden vaak gebeld door bedrijven die allemaal zeggen dat we te veel betalen voor onze energie maar daar ben ik gauw klaar mee. Ik gun het aan een lokaal initiatief als Alphen Energie. Een initiatief als dit moet het hebben van de olievlek werking. Wederkerigheid is belangrijk en daarin moeten we mekaar als ondernemers helpen.”

Slagersfamilie

Marco Ridder komt uit een echte slagersfamilie en leerde het vak van zijn vader. Zijn broer, oom en neven hebben ook eigen slagerijen. Ridder startte zijn eigen slagerij ruim 20 jaar geleden in winkelcentrum De Aarhof in Alphen aan den Rijn. Hij specialiseert in kwalitatief vlees voor een aantrekkelijke prijs en daarnaast bereiden hij en zijn medewerkers dagelijks verse maaltijden, tapenade, sausen, belegde broodjes en salades.

Overstap geregeld

Ridder is heel tevreden over zijn deelname aan Alphen Energie. “De overstap en contracten waren snel en efficiënt geregeld. Voor ondernemers is die papierwinkel allemaal veel gedoe en daar hebben we geen tijd voor”, aldus Ridder die komende jaren waarschijnlijk met EnergyProof gaat kijken naar andere besparingen. “Winkelcentrum De Aarhof wordt komende jaren verbouwd dus daar zijn we blij mee. We zullen dan wel moeten gaan bekijken of en hoe we de energie organiseren. Ik sluit niet uit dat EnergyProof ons daarmee gaat ondersteunen want ze hebben ons afgelopen tijd uitstekend geholpen.

Logo Alphen Energie

Over ons

Alphen Energie verzorgt de collectieve inkoop van energie voor bedrijven en organisaties in Alphen aan den Rijn en omgeving. Deelnemers besparen jaarlijks gemiddeld € 7.300 euro, ofwel 37 procent, op de kosten van gas en elektriciteit. Zaken als overstap en contracten worden allemaal geregeld voor deelnemende bedrijven. Alphen Energie is een initiatief van het Alphense bedrijf EnergyProof.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor informatie en updates rondom Alphen Energie, we beloven je niet te spammen!

Contact