Van Mil hecht aan lokale samenwerking in Alphen Energie

2,707 Views

Aannemingsbedrijf Van Mil stapt per 1 januari in inkoopcollectief Alphen Energie en bespaart daarmee jaarlijks ruim een kwart van de inkoopkosten van energie. De besparing valt volgens directeur Peter van Mil nog mee omdat vorig jaar is geïnvesteerd in energiebesparing.

Peter van Mil kwam in contact met initiatiefnemer Bart Houtkoop van Alphen Energie tijdens een bijeenkomst van ondernemersvereniging VOA en was meteen verkocht voor deelname aan het collectief. “Ik hoorde veel ondernemers om me heen die erg te spreken waren over het initiatief en dat maakt de keuze makkelijker”, zegt Van Mil. “Sowieso vind ik het belangrijk dat Alphense ondernemers samenwerken en zo de lokale economie steunen. Alphen Energie is daar een goed voorbeeld van.”

Besparingen

Van Mil bespaart met deelname aan Alphen Energie ongeveer 500 euro per jaar en dat komt neer op ongeveer een kwart van de inkoopkosten van elektriciteit en gas. Het bedrijf heeft afgelopen jaar geïnvesteerd energiebesparende maatregelen zoals LED-verlichting in het hele kantoor en een nieuwe CV-installatie met een hoger rendement. “We doen wel degelijk mee voor de besparingen en vanwege het lokale karakter maar ook omdat alle contracten en Alphen Energie ons de hele papierwinkel uit handen heeft genomen. Dat is ideaal. De overstap is geruisloop verlopen. Als je dat zelf moet organiseren, is de drempel gewoon te hoog en kost dat te veel energie”, zegt Van Mil.

Logo Alphen Energie

Over ons

Alphen Energie verzorgt de collectieve inkoop van energie voor bedrijven en organisaties in Alphen aan den Rijn en omgeving. Deelnemers besparen jaarlijks gemiddeld € 7.300 euro, ofwel 37 procent, op de kosten van gas en elektriciteit. Zaken als overstap en contracten worden allemaal geregeld voor deelnemende bedrijven. Alphen Energie is een initiatief van het Alphense bedrijf EnergyProof.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor informatie en updates rondom Alphen Energie, we beloven je niet te spammen!

Contact