Alphen Energie en Martin Kalkhoven in INTO Business Alphen

1 View

In de huidige editie van INTO Business Magazine Alphen staat een interview over inkoopcollectief Alphen Energie. Samen met de Alphense ondernemer Martin Kalkhoven leggen we uit hoe we zijn horecabedrijven Maggie Blue, ’s Molenaarsbrug en Wet ’n Wild dit voorjaar hebben geholpen tijdens de lock-down als gevolg van de coronacrisis.

In de moeilijke lock-down dit voorjaar stond Kalkhoven net als veel horecaondernemers voor een behoorlijke uitdaging. Zijn zaken moesten hun deuren maar liefst drie maanden sluiten en dat kwam hard aan. Dus had hij veel begripvolle gesprekken met zijn leveranciers. Maar de energiebedrijven bleken hardvochtig en dreigden zelfs met afsluiting, net toen de maatregelen werden opgeheven. Ze waren ‘bepaald niet meedenkend’, zegt hij nu eufemistisch in het interview.

Goede relaties energiebedrijven

Overstappen naar inkoopcollectief Alphen Energie bood uitkomst, legt Houtkoop uit in het artikel. “Martin is als ondernemer met drie bedrijven gewoon keihard geraakt door de coronacrisis en lock-down”, zegt hij. “Wij hebben natuurlijk goede en nauwe relaties met energiebedrijven en werken al jaren met leveranciers die wel meedenken met klanten. In situaties als deze blijkt dat bijzonder waardevol.”

Gastheerschap naar klanten

Kalkhoven is dus erg gelukkig met de overstap en het feit dat de inkoop van energie nu goed is geregeld. “Bij Alphen Energie is onze energie nu goed en voor een heel aantrekkelijk tarief georganiseerd. Het gastheerschap naar onze klanten is onze primaire zorg en daar kunnen we ons nu weer volledig op concentreren”, zegt hij in het interview in INTO Business.

Verder lezen

Lees het hele artikel bij INTO Business

Logo Alphen Energie

Over ons

Alphen Energie verzorgt de collectieve inkoop van energie voor bedrijven en organisaties in Alphen aan den Rijn en omgeving. Deelnemers besparen jaarlijks gemiddeld € 7.300 euro, ofwel 37 procent, op de kosten van gas en elektriciteit. Zaken als overstap en contracten worden allemaal geregeld voor deelnemende bedrijven. Alphen Energie is een initiatief van het Alphense bedrijf EnergyProof.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor informatie en updates rondom Alphen Energie, we beloven je niet te spammen!

Contact